روپوش پزشکی یکی از کاربردیترین و پرمصرفترین البسههای بیمارستانی است. امروزه در بیمارستانها، کلینیکها، آزمایشگاهها، داروخانهها و سایر مراکز بهداشتی درمانی از انواع روپوش پزشکی استفاده میشود. کاربرد اصلی روپوش پزشکی، محافظت از لباسهای زیرین است. به دلیل استقبال زیاد از این نوع لباسها، امروزه انواع روپوش پزشکی زنانه، دخترانه و مردانه در طرحها و رنگبندیهای مختلف تولید میشود.
گفتنی است معمولا رنگ انواع روپوش پزشکی، سفید است؛ دلیل آن هم این است که در صورت بروز هرگونه آلودگی و کثیفی، آلودگی سریعا دیده شده و شستشو روپوش پزشکی زودتر انجام شود. حال شاید بسیاری از شما در خصوص روشهای شستشو روپوش پزشکی، اطلاع نداشته باشید؛ در این مقاله با ما همراه باشید تا به بررسی روشهای شستشو روپوش پزشکی بپردازیم.
نکات مهم هنگام شستشوی روپوش پزشکی
- بهتر است لباس های ظریف که الیاف حساسی دارند را با دست و با استفاده از شامپو بشویید.
- وقتی میخواهیم لباسهای سفید و روشن را بشوییم اولین راهکاری که به ذهن هرکس میرسد، استفاده از وایتکس است؛ اما استفاده از وایتکس برای شستشوی روپوش پزشکی که باید بهدفعات زیادی شسته شود و ساعات طولانی کاری بر تن باشد توصیه نمیشود. وایتکس را تنها میتوانید در فواصل طولانیمدت (مثلاً هر سه ماه یکبار) استفاده کنید. بهجای استفاده از آن، بهتر است که یک لک بر لباس استفاده کنید.
- بیش از حد از شویندهها استفاده نکنید لازم نیست که تمام شویندههای طبیعی و شیمیایی استفاده کنید. استفاده از مایع لباسشویی به همراه یک سفیدکننده کفایت میکند. استفاده بیش از حد از سفیدکنندهها و شویندهها، بافت لباس را خشک میکند. لکههای سفیدرنگ روی لباس پس از شستشوی آن نشان میدهد شما بیش از حد از شویندهها استفاده کردهاید.
این نکات را قبل از شستن روپوش پزشکی به یاد داشته باشید!
- همیشه پیش از شستن روپوش های سفید برچسب آن ها را بخوانید و نوع شوینده و دمای مناسب آب را با توجه به جنس لباس انتخاب کنید.
- اگر لکه ای روی روپوش دیدید فورا برای شستشوی آن اقدام کنید زیرا با گذشت زمان، مقاومت لکه در برابرمواد شوینده بیشتر می شود.
- هرگز روپوش سفید را با لباس های رنگی در ماشین لباسشویی نیندازید، چون این کار باعث زرد و رنگی شدن آن ها می شود.
- شویندهها را با هم مخلوط نکنید، چرا که هم میتواند بافت لباس را از بین ببرد و هم اثرات سنگینی بر تنفس شما بگذارد.
- سعی کنید از وایتکس استفاده نکنید، وایتکس بافت لباس را خراب و رنگ آن را کدر خواهد کرد.
- در فضای بسته اقدام به شستن روپوش پزشکی نکنید، مخصوصاً اگر با سفیدکنندههای شیمیایی سروکار دارید.
- اگر لباسها را با دست میشورید به آنها چنگ نزنید. سابیدن بیش از حد لباسها، بافت روپوش را از بین خواهد برد.
- همیشه پیش از شستن روپوش های سفید برچسب آن ها را بخوانید و نوع شوینده و دمای مناسب آب را با توجه به جنس لباس انتخاب کنید.
نکات مهم شستشوی روپوش پزشکی با ماشین لباسشویی
- روپوش را فقط با لباسهای سفید بشورید هیچ لباس رنگی دیگری نباید درون ماشین لباسشویی باشد، حتی لباسهای خیلی روشن. سعی کنید روپوش پزشکی را فقط با لباسهای سفیدرنگ بشورید.
- از آب گرم استفاده کنید؛ اما آب داغ نه!برای اطمینان از ضدعفونیشدن لباس سفید خود، خوب است که حتماً آن را با آب گرم بشورید، اما دقت کنید که استفاده از آب داغ به بافت لباس شما آسیب خواهد زد. برای تجربه بهتری از شستشوی روپوش پزشکی، راهنمای شستشوی لباس را بخوانید. این راهنما ممکن است پشت یقه لباس دوخته شده باشد یا روی اتیکت لباس قرار داشته باشد. و بهتر است لباسها را با دمای ۳۰ درجه بشویید.
- لباس را ترجیحاً طبیعی خشک کنید: استفاده از خشککن ماشین لباسشویی میتواند وسوسهانگیز باشد، چرا که در زمان صرفهجویی میکند، اما ازآنجاییکه روپوشهای پزشکی و پرستاری بهدفعات زیاد و مدت طولانی شسته و خشک میشوند، در طولانیمدت ممکن است کدر شده و لطافت بافت خود را از دست بدهند. سعی کنید لباسهای خود را با روشهای طبیعی خشک کنید. روپوش خود را در معرض هوای آزاد و در مجاورت نور خورشید قرار دهید که هم خشک و هم ضدعفونی شود.
- هنگامی که در حال از بین بردن لکه هستید، مهم است که با فشار دادن و بالا کشیدن لکه را از بین ببرید، نه حرکات دایره ای بکشید. مالش روی لکه می تواند به جای بلند کردن لکه، سبب شود لکه در پارچه بیشتر نفوذ کند.
در عوض، ناحیه آلوده را به آرامی با یک پاک کننده لکه پاک کنید و از بیرون لکه به سمت مرکز تمیز کنید تا از گسترش لکه جلوگیری شود.
شستن روپوش پزشکی با سفیدکننده بدون ماشین لباسشویی
- اگر فرصت استفاده از ماشین لباسشویی را ندارید، برای برطرفشدن لکهای روی روپوش سفید پزشکی میتوانید آن را در محلولی از سفیدکننده و آب قرار دهید تا خیس بخورد. به آن سر بزنید و زمانی که احساس کردید لکهای لباس محو شدهاند، آن را بیرون آورده و آبکشی کنید. برای نتیجهگیری بهتر میتوانید ابتدا سفیدکننده را به مدت سه الی چهار دقیقه در آب ولرم قرار دهید تا آنزیمهای آن فعال شوند.
رازهای نو نگهداشتن روپوش پزشکی
کهنه شدن هر لباسی با استفاده زیاد از آن اجتنابناپذیر است، اما شما میتوانید با رعایت برخی نکات زیر، عمر روپوش پزشکی خود را بیشتر کنید:
- سعی کنید هفتهای حداقل دو بار روپوش خود را بشویید.
- از شویندههای قوی و شیمیایی کمتر استفاده کنید.
- ترجیحاً دو یا چند روپوش داشته باشید تا مجبور نباشید یک روپوش را بارها بشورید.
- سعی کنید هر لکه را همان لحظه پاک کنید، خون را حتماً همان لحظه با آب سرد تمیز کنید.
- روپوش سفید پزشکی خود را همراه لباسهای دیگر (خصوصاً لباسهای رنگی) نشورید.
- اگر روپوش پزشکی شما بوی نامطبوعی گرفته است، به ترکیب شویندهها کمی جوششیرین اضافه کنید.
- برای شستن یقههای روپوش پزشکی از وایتکس استفاده کنید؛ اما در آن زیادهروی نکنید.
- استفاده از صابون برای شستن روپوش پزشکی بسیار مفید است، سعی کنید حداقل ماهی یکبار با ترکیب آب و صابون روپوش خود را بشویید.
- روپوش پزشکی را با آب خیلی داغ نشورید.